Friday, December 27, 2013

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ

ဆီ ခ်က္ေခါက္ဆဲြ လုုပ္ရင္ဂ်ဳံ မွုုန္. ကပ္ေနတဲ.ေခါက္ဆဲြအစို္ကုုိ သံုးရင္ အေကာင္းဆုုံးပါ ။ ဒီေခါက္ဆြဲမရွိတာနဲ.ဗီယက္နမ္ကလာတဲေခါက္ဆဲြ ေျခာက္ အျပား နဲ.ပဲလုပ္ထားပါတယ္… ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲအတြက္ -ေခါက္ဆြဲ - 3ေခြ - နွစ္ပြဲစာ -ၾကက္ရင္ပံုသားတစ္ခုကိုေရေဆးျပီး ဂ်င္း-လက္တစ္ဆစ္နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴ 5မြာကိုအခြံခြာေရေဆးျပီးဓါးျပားရိုက္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ျကက္သားမွုုန္ ့၊ဆားအနည္းငယ္တုုိ ့နဲ့ နယ္ထားပါ။ ေရေနြး1လီတာခန္.ထည္.ကာတည္ျပီး ပြက္လ်ွင္ ျကက္သားကိုထည္.ျပီးျပဳတ္ထားပါ။ -30 မိနစ္ခန္.တည္ျပီးျကက္သားနူးျပီးဆိုလ်င္ ဆယ္ယူ အေအးခံထားျပီးျကက္သားေအးလ်ွင္ အရိုးအသားနြင္ကာအသားတစ္၀က္ကို နုတ္နုတ္စင္းထားျပီး အရိုးကို ျကက္ျပဳတ္ရည္ထဲထည္.ျပဳတ္ကာျပဳတ္ထားပါ။ -ျကက္ျပဳတ္ရည္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္ခြက္ခန္.ဖယ္ထ ားးျပီး ေရ 500MLထပ္ထည္.ကာမီးေအးေအးနွင့္တ ည္ထားပါ။ -ျကက္သြန္ျဖဴ - 5မြာကို အခြံခြာေရေဆးကာမညွက္ တစ္ညွက္ေထာင္းျပီးဆီ 100 MLထည္.ကာ နနြင္းမထည္.ပဲနီညိုေရာင္သန္းသည္ အထိဆီသတ္ကာ အေအးခံထားပါ။ -ျကက္သြန္ပင္- 5 ပင္ကို အျမစ္ဖယ္္ေရေဆးျပီး နုတ္နုတ္လွီးထားပါ။ -ျကက္သြန္ျဖဴေျကာ္ -100 gကို မညွက္တစ္ညွက္ေထာင္းထားပါ။ -ျကက္သားမွုန္.၊ ပဲငံျပာရည္အျကည္၊ ငရုပ္ေကာင္း၊ ငရုပ္ဆီ -ျကက္သြန္ခ်ဥ္လုပ္ရန္ျကက္သြန္နီ 2 လံုးကို အခြံခြာ ပါးပါးလွီး ေရေဆးကာေရစစ္ထားျပီး ငရုပ္သီးစိမ္း(3)ကိုလဲ ေရေဆးကာမထူမပါးလွီးထားပါ။

-ေရေနြးဆူဆူတြင္ ေခါက္ဆြဲနွစ္ပြဲစာကိုျပဳတ္ထားျပီး -ဆီခ်က္ပြဲျပင္မည္.ပုဂံထဲသို.ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ျကက္သားျပဳတ္ရည္ ထမင္းစားဇြန္း 3ဇြန္းစီခန္.၊ ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းစီ၊ ျကက္သားမုန္.ထမင္းစားဇြန္းတစ္၀က္ခန္.နွင့္ ငရုပ္ေကာင္းအနဲငယ္ကိုထည္.ကာေမြထားပါ။ ထိုေနာက္ျပဳတ္ထားေသာေခါက္ဆြဲ ပူပူေနြးေနြးကို ပုဂံထဲသို.ထည္.ကာတူျဖစ္သမေအာင္ေမြပါ။ ထိုေနာက္ အေပၚမွ ျကက္သားနုတ္နုတ္စင္း၊ ေထာင္းထားတဲ.ျကက္သြန္ျဖဴေျကာ္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ. ျကက္သြန္ပင္၊ ငရုပ္ေကာင္းတို.ကို ျဖဴးပါ။ -ပာင္းရည္ပုဂံထဲသို. ပဲငံျပာရည္၊ ငရုပ္ေကာင္း၊ ျကက္သြန္ျဖဴေျကာ္ေထာင္း၊ပါးပါးလွီးထားတဲ. ျကက္သြန္ပင္ကိုထည္.ျပီးအေပၚမွ ျကက္ ျပဳတ္ရည္ ေလာင္းထည္.ပါ။ -ျကက္သြန္ခ်ဥ္ထည္.မည္.ပုဂံထဲသို ပါးပါးလွီးထားေသာ ျကက္သြန္နွင့္ငရုပ္သီးစိမ္းနွင့္ငရုပ္ဆီတို.ကိုထည္.ကာ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ ပာင္းခ်ိဳတို.နွင့္တြဲကာ သံုးေဆာင္နုင္ပါျပီရွင္။ -အခ်ိဳ.ကေခါက္ဆြဲျကြတ္ေျကာ္လဲထည္.စားျကတယ္ -က်ြန္မ အဖိုးကေတာ.ျကက္သြန္ျဖဴျကိတ္ရည္ေလးပါ ထည္.လုပ္ပါတယ္… -ျကာဇံဆီခ်က္ကိုလဲဒီနည္းအတိုင္းလုပ္စားနုိင္ပါတယ္.. -ဘဲေပါင္းဆီခ်က္(သို.) နံရိုးေပါင္းဆီခ ်က္လုပ္မယ္ဆိုရင္ေတာ. ဘဲေပါင္သားပဲေရြး၀ယ္ပါ ၊ ၀က္နံရိုးနုနုကိ ုေရြး၀ယ္ကာေရေဆးျပီး ျကက္သားထဲထည္.တဲ.အစာပလာကိုပဲထည္.နယ္ကာ နူးေျမ.ေအာင္ေပါင္းျပီး အတံုးအတိုင္းပဲထည္.ကာ စားနိုင္ပါတယ္ရွင္

credit to myanmar foods & others

No comments: