Thursday, February 28, 2013

ီးသီးမ်ားက အဆိပ္သင့္ေစသည္ 28 FEBRUARY 2013 ဒီတိုင္းေနရင္ေတာ့ မီးလံုးက အဆိပ္မသင့္ပါဘူး။ သိ႔ုေပမယ့္ ကြဲသြားရင္ေတာ့ အဆိပ္သင့္ေစပါတယ္။ ျဖစ္ပံုက ဒီလိုပါ။ မီးသီးေတြရဲ ႔ အထဲက အသံုးျပဳတဲ့ သတၱမ်ားမွာ မာက်ဴရီ ပါရွိပါတယ္။ မာက်ဴရီေၾကာင့္လည္း လွ်ပ္စစ္ေကာင္းေကာင္းကူးျပီး အလင္းေရာင္ ေတာက္ေတာက္ေပးပါတယ္။ သူက အထဲမွာ အျမဲ ေလာကင္ြ်မ္းေနရတာပါ။ အကယ္၍ မီးလံုး တစ္လံုးသာ ကြဲသြားမယ္ဆုိရင္ အတြင္းက မာက်ဴရီဟာ အျပင္ေရာက္သြားပ ါတယ္။ မီးဖြင့္ထားသည္ျဖစ္ေစ၊ မဖြင့္ထားသည္ ျဖစ္ေစ မာက်ဴရီေအငြ ႔ဟာ အခန္းထဲ ကို အျမန္ဆံုး ပ်ံ ႔ႏွံ ႔သြားျပီး မာက်ဴရီ အဆိပ္သင့္ျခင္းကို ျဖစ္ေပၚ ေစပါတယ္။ ယခုေနာက္ပိုင္း တိုက္တာ ေအဆာက္အအံုေတြမွာ မီးေလာရင္င္ ဝါယာၾကိဳးေညွာ္ႏွ့ံ ထက္ မာက်ဴရီေညာ္ႏွံ ႔က ပိုအဆိပ္ျပင္းတယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။ အသ္ရကွဴလမ္းေၾကာင္းနဲ႔ ဆက္စပ္ေရာဂါကို ျဖစ္ေစျပီး အဆုိးဆံုး ေကတာ့ အသက္ေဘးအႏၱရာယ္အထိ သက္ေရာက္ေစျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အိမ္မွာ မီးသီးကြဲရင္ လက္နဲ႔ တို္ရကိုက္ထိေတြ႔ျခင္းကို ေရွာင္ၾကဥ္ ရမယ္လို႔ တိုက္တြန္းထားပါတယ္။ အဝတ္စ တစ္ခုခုခံျပီးမွ ေကာက္ျပီး ပလပ္စတစ္ထဲမွာ လံုလံုျခံဳျခံဳထည့္လို႔ စြန္႔ပ္ရစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ မာက်ဴရီ အဆိပ္သင့္မွုဟာ ျမိဳ ႔ၾကီးျပၾကီးေတြမွာ ပိုမို အျဖစ္မ်ားေလ့ ရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။ --Ref: medic-facts


Posted via BlogPost

No comments: