Labels
- android ဆိုင္ရာ down loadမ်ား
- android ဆိုင္ရာ download မ်ား
- androidဆိုင္ရာ down loadမ်ား
- ကဗ်ာမ်ား
- ကိုးကြယ္မႈ
- ခ်က္နည္း ျပဳတ္နည္း
- ဂါထာေတာ္မ်ား
- စိတ္အာဟာရ
- ပညာေရး
- ဘာသာေရး
- ရိုးရာ အစားအစာ
- သင္ယူေလ့လာ နည္းပညာ
- သင္ယူေလ့လာနည္းပညာ
- သုတအျဖာျဖာ မွတ္စရာ
- သုတအျဖာျဖာမွတ္စရာ
- ေဆးပညာ ဗဟုသုတ
- ေဒသႏၲရ ဗဟုသုတ
- ႏိုင္ငံေရး ႏွင့္ အမ်ိဳးသားေရး
- ႏိုင္ငံေရးႏွင့္အမ်ိဳးသားေရး
Wednesday, February 27, 2013
သံုးထပ္သား မုန္ညင္းခ်ဥ္ *************** ကြၽန္မတို႔ေအမရွိစဥ္ ကတည္းက မုန္ညင္းကို ရာသီအလိုက္ စီးပြားျဖစ္ ကြၽန္မတို႔စိုက္ပ်ဳိးခဲ့ပါတယ္။ စိုက္ပ်ဳိးတဲ့ မုန္ညင္းေတြကို မုန္ညင္းခ်ဥ္လုပ္ေရာင္း တဲ့သူေတြဆီ အဓိကထားၿပီး ကြၽန္မတို႔ ေရာင္းခ်ေပးခဲ့သလိုကိုယ္တိုလင္ည္း အိမ္မွာမုန္ညင္းခ်ဥ္ေတြလုပ္ခဲ့ပါတယ္။ မုန္ညင္းက အခ်ဥ္တည္ထားရင္ တာရွည္ အထားခံတာေၾကာင့္ ကြၽန္မတို႔အိမ္မွာ မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ မုန္ညင္းေျခာက္ (စြန္ထန္) ေတြ ျပတ္တယ္လို႔ မရွိခဲ့ပါဘူး။ ကြၽန္မတို႔က မုန္ညင္းခ်ဥ္ကို ဒီအ တုိင္းစားသလို၊ အသားတစ္မ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ေၾကာ္ စားတာ၊ ၀က္႐ိုးဟင္းရည္ထဲ ထည့္ခ်က္ တာ၊ အာလူးဟင္းရည္၊ ပဲဟင္းရည္ထဲ ထည့္ခ်က္တာမ်ဳိးေတြလုပ္စားေလ့ရွိ တယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ေတြက ဘယ္လိုပဲစားစား ထမင္းၿမိန္ေစတဲ့အရာ ေတြပါ။ ဒီတစ္ခါခ်က္စားျဖစ္တဲ့ သံုးထပ္ သားမုန္ညင္းခ်ဥ္ဟင္းကို မွ်ေ၀လိုက္ပါ တယ္။ ဒီဟင္းကိုေတာ့ ကြၽန္မက ဟင္း ခ်က္ဖို႔အခ်ိန္သိေပ္မပးႏိုတင္ဲ့အခါ၊ ဟင္း ခ်္ရကင္း တျခားအလုပ္ကို လုပ္ခ်တင္ဲ့ အခါ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီခ်က္နည္းက လြယ္သလို ခ်က္ေနရင္းက လွည့္ၾကည့္ စရာမလိုေအာင္ မီးဖိုေပၚ ပစ္ထား႐ံုမို႔လို႔ ပါ။ ကြၽန္မလိုပဲ မုန္ညင္းခ်ဥ္ႀကိဳက္တယ္၊ ဟင္းခ်္ရကင္း တျခားအလုပ္လုပ္စရာရွိ တယ္ဆိုရင္ ဒီဟင္းကိုစမ္းခ်က္ၾကည့္ႏိုင္ ပါတယ္။ ဟင္းခ်က္ဖို႔ လိုအပ္တဲ့ပစၥည္း-၁။ ၀က္သားသံုးထပ္သား ၂။ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ၃။ခ်င္း ၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အရဆင္ံုး ေအခါက္ပါတဲ့ သံုးထပ္ သားကို ေေရသခ်ာေဆးပါတယ္။ အ ေခါက္ႀကိဳ္ရကင္ ေအခါက္ထည့္ႏိုင္သလို မႀကိဳ္ရကင္ ထုတ္လိုက္လို႔ရပါတယ္။ ၿပီး ရင္ င႐ုတ္ေကာင္း၊ ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ နယ္လိုက္တယ္။ ၿပီးရင္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ကို ေအေနတာ္လွီးတယ္။ ခ်င္းကို အမွ်လင္ွီး တယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဓားျပား႐ိုက္တယ္။ ဆားနယ္ထားတဲ့ သံုးထပ္သားကို ေအေနတာ္အခ်ပ္လိုက္လွီးတယ္။ အ ေခါက္အပါအ၀င္ အတံုးႀကီးႀကီး လွီးလို႔ရ သလို ခပ္ပါးပါးေလးလွီးလည္းရပါတယ္။ ဒါက ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့အေနအထားလွီးႏိုင္ ပါတယ္။ ၿပီးရင္ အသားကို ဟင္းခြက္ တစ္ခုထဲထည့္၍ ေအပၚမွာ ခုနက လွီးထား တဲ့ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ကိုထည့္ၿပီး အိုးတစ္ခုခုထဲ ထည့္ေပါင္း လိုက္ပါတယ္။ ေပါင္းတဲ့အခ်ိန္မွာ အိုးထဲ မွာေရသိပ္မမ်ားပါေစနဲ႔။ ဟင္းထဲ ေေရတြ ၀ကင္ုန္မွာစိုးလို႔ပါ။ ၿပီးရင္ မီးေအးေအးနဲ႔ မီးဖိုေပၚပစ္ထားၿပီး တျခားအလုပ္သြား လုပ္ႏိုပင္ါတယ္။ တစ္ေအာင့္ၾကာလို႔ အသားေတြ ႏူး အိသြားၿပီဆိုရင္အရသာေအပါ့၊အငန္ ျမည္းၿပီးရင္ အိုးခ်ႏိုပင္ါၿပီ။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အရသာရွိၿပီး ထမင္းစားၿမိန္မယ့္ ဟင္း တစ္ခြက္ကို ရပါတယ္။ သံုးထပ္သားမဟုတ္ဘဲ တျခားအ သားေရာ ရလားေမးရင္ ရပါတယ္။ ကြၽန္မ အတြက္ေတာ့ ဒီလို အသားမုန္ညင္းခ်ဥ္ ေပါင္းမွာသံုးထပ္သားကစားလို႔ေအကာင္း ဆံုးပါ။ အဆီႀကိဳ္ရကင္ အဆီမ်ားတဲ့ သံုး ထပ္သား၀ယ္၊ အသားႀကိဳ္ရကင္ အသား မ်ားတဲ့ သံုးထပ္သား၀ယ္၊ အ႐ိုးႏုပါပါတဲ့ သံုးထပ္သားနဲ႔ စိတ္တိုင္းက် လုပ္စားႏိုင္ ပါတယ္။ င႐ုတ္သီးနဲ႔အခ်ဥ္တည္တဲ့ မုန္ ညင္းခ်ဥ္မရွိခဲ့ရင္ င႐ုတ္သီးမပါတဲ့ မုန္ ညင္းခ်ဥ္(ႀကံမဆိုင္)နဲ႔လည္း လုပ္ႏိုပင္ါ တယ္။ စိတ္ႀကိဳက္အရသာမ်ဳိးနဲ႔ လူမပင္ ပန္းတဲ့ သံုးထပ္သားမုန္ညင္းခ်ဥ္ဟင္းကို အိမ္မွာလုပ္စားေနက်အတိုင္းမွ်ေ၀ လိုက္ပါတယ္။ ႏိုင္းႏိုင္းေစန —
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment