Wednesday, February 27, 2013

ကိုရီးယားမုန္ညင္းထုပ္ ကခင္်ီ ပါ၀ပင္စၥည္းမ်ား -----------------၁။ မုန္ညင္းထုပ္ -၆ ထုပ္ ၂။ ခ်င္း-၅ က်ပ္သား ၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ-၅ က်ပ္သား ၄။ သၾကား-၂ က်ပ္ခြဲသား ၅။ ဆားၾကမ္း- ၂၅ က်ပ္သား ၆။ ဆားႏု-လက္ဖ္ရကည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း ၇။ င႐ုတ္သီးမႈန္႔-၈ က်ပ္သား ၈။ င႐ုတ္သီးအႏွစ္-စားပဲြဇြန္း၅ ဇြန္း ၉။ ကိုးရီးယား ငံျပာရည္-စားပဲြဇြန္း၅ ဇြန္း ၁၀။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၁ စည္း ၁၁။ မုန္လာဥျဖဴ- ၅ လံုး (အရြယ္ေသး လွ်င္) ခ်က္ျပဳတ္နည္း ---------------၁။ မုန္ညင္းထုပ္ကိုအရဆင္ံုး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။ ၿပီးလွ်င္ျခမ္းပါ။ ၂။ ပလတ္စတစ္ဇလုံအႀကီးတြင္ ဆားၾကမ္းကို ေရခဲေရျဖင့္ေဖ်ာ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ျခမ္းထားေသာ မုန္ညင္းထုပ္မ်ားကိုေရျမဳပ္တဲ့အထိ ၅ (သို႔) ၈ နာရီေလာက္အထိ စိမ္ေပးပါ။ ၃။ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ ၄။ မုန္လာဥျဖဴကို အခြံခြာၿပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။ ေအခ်ာင္းေအသးေလးမ်ားလွီးေပးပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ရွ္ရညွည္ေလးေတြျဖတ္ပါ။ ၅။ ဇလံုအႀကီးထဲကို ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ဆား၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ င႐ုတ္သီးအႏွစ္၊ သၾကား၊ ကုိုးရီးယားငံျပာရည္၊ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ မုန္လာဥျဖဴ တို႔ကို ေသခ်ာနယ္ေပးပါ။ လက္အိတ္၀တ္လုပ္လွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။ ကခင္်ီရဲ႕ အဓိက အႏွစ္ကိုရလာပါလိမ္႕မယ္။ ၇။ စိမ္ထားေသာ မုန္ညင္းထုပ္မ်ားကို ေရျဖင့္ေဆးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရစင္ေအာခင္ါပါ။ နယ္ထားေသာအႏွစ္မ်ားကို မုန္ညင္းထုပ္ အရြက္မ်ားၾကားလိုက္ထည့္ေပးပါ။ ၈။ အရြက္တိုင္းထည့္ၿပီးလွ်င္ မုန္ညင္းထုပ္ေလးအတိုင္း ေလလံုေသာ (Lock & Lock) ဘူးႀကီးထဲသို႔ တစ္ထုပ္ခ်င္းစီထည့္ေပးပါ။ ၁၀။ ျမန္ျမန္ စားခ်ရင္င္ေတာ့ အျပင္ေနမပူေသာေနရာမွာ ၂ ရက္ (သို႔) ၃ ရက္ၾကာထားၿပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာ (Fridge)ထဲ မွာ လနဲ႔ခ်ီထားၿပီး လိုရာဟင္းထဲထည့္ ခ်က္စားသံုးႏိုင္ပါ သည္။ စားသံုးခါနီး တစ္ခါစားေလးမ်ားလွီးၿပီး စားသံုးႏိုပင္ါသည္။


No comments: