Labels
- android ဆိုင္ရာ down loadမ်ား
- android ဆိုင္ရာ download မ်ား
- androidဆိုင္ရာ down loadမ်ား
- ကဗ်ာမ်ား
- ကိုးကြယ္မႈ
- ခ်က္နည္း ျပဳတ္နည္း
- ဂါထာေတာ္မ်ား
- စိတ္အာဟာရ
- ပညာေရး
- ဘာသာေရး
- ရိုးရာ အစားအစာ
- သင္ယူေလ့လာ နည္းပညာ
- သင္ယူေလ့လာနည္းပညာ
- သုတအျဖာျဖာ မွတ္စရာ
- သုတအျဖာျဖာမွတ္စရာ
- ေဆးပညာ ဗဟုသုတ
- ေဒသႏၲရ ဗဟုသုတ
- ႏိုင္ငံေရး ႏွင့္ အမ်ိဳးသားေရး
- ႏိုင္ငံေရးႏွင့္အမ်ိဳးသားေရး
Thursday, February 28, 2013
ငါးပိေထာင္း (ေအမ့လ္ရကာကိုျပန္ေထာင္းထားပါသည္) ပါ၀ပင္စၥည္းမ်ား ----------------၁။ င႐ုတ္သီး စိမ္း-၁၅ က်ပ္သား (အစပ္မ်ဳိး) ၂။ စိမ္းစားငါးပိ- စားပဲြဇြန္း ၆ဇြန္း (ငါးပိကိုမီးမွ်ဥ္းမွ်ဥ္းနဲ႔ ဖုတ္ပါ။ေမႊးလာသည္ထိပါ) ၃။ ဆား - လက္ဖ္ရကည္ဇြန္း ၂ဇြန္း ၄။ ငံျပာရည္- စားပဲြဇြန္း ၁ဇြန္း ၅။ သံပရာရည္ - ၁ လံုး (စားခါနီး ငါးပိေထာင္းနဲ႔ေဖ်ာ္ပါ) ခ်က္ျပဳတ္နည္း ---------------၁။ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရစင္ ေအာင္ေဆးၿပီး အိုးထဲမွာ င႐ုတ္သီးျမဳပ္႐ံု ေရထည့္ ၿပီးျပဳတ္ပါ။ င႐ုတ္သီး ေပ်ာ့လာရရင္ပါၿပီ။ ေရစင္ေအာစင္စ္ပါ။ ၂။ စိမ္းစားငါးပိကို ဖု္ရတာမွာ မီးမွ်ဥ္းေလးနဲ႔ဖုတ္ၿပီး မတူးပါေစႏွင့္။ အနံ႔ေမႊး႐ံုသတ္သတ္ပါ။ ၃။ ျပဳတ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးနဲ႔ မီးဖုတ္ထားတဲ့ စိမ္းစားငါးပိကို အတူေထာင္းေပးပါ။ (ႀကိတ္စက္နဲ႔ႀကိတ္လွ်င္ ပိုျမန္ၿပီး င႐ုတ္ေစ့ေတြလည္း ညက္လြယ္ပါတယ္)။ ၄။ ညက္လာေသာ င႐ုတ္သီးကို ဆား၊ ငံျပာရည္ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေလလံုဘူးထဲမွာထည့္ၿပီး ခဲထားလို႔ရပါတယ္။ ၅။ စားသံုးခါနီးမွ စားပဲြဇြန္း ၃ ဇြန္းေလာက္ ကို ပန္းကန္ထဲထည့္ၿပီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ သံပရာရည္နဲ႔ေဖ်ာ္ၿပီး ႀကိဳက္ႏွစ္သ္ရကာ ရာသီေပၚ တို႔စရာျဖင့္စားသံုးႏိုပင္ါသည္။
Posted via BlogPost
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment