မုန္လာဥနီသုပ္
ျမန္မာစတုိင္ မုန္လာဥနီသုပ္ ေလးပါ။လုပ္ရတာလည္းလြယ္ျပီ အခ်ိန္တုိ အတြင္းမွာပဲလုပ္စားႏုိင္ပါတယ္..
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
မုန္လာဥနီ –၃၀၀ ဂရမ္ (မုန္လာဥနီၾကီးက ိုအသံုးျပဳပါ ) သံပရာသီး– စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္းခြဲ ပ်ားရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၃ပံု၁ပံု ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔– အနည္းငယ္ နွမ္း– စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္း ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ) ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ – ၄လံုးစာ (ပါးပါးလွီးျပီ ဆီျဖင္႔ ၾကြပ္ရြေအာင္ ေၾကာ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ)
သုပ္နည္း
၁။အရင္ဆံုးမုန္လာဥနီမ်ားကိုအခြံႏႊာျပီ ျခစ္တံျဖင္႔ အရွည္ျခစ္ေပးပါ။
၂။ျပီေနာက္ ေဇာက္ပန္းကန္ထဲ (မုန္လာဥနီ၊ ဆား၊ ပ်ားရည္၊ သံပရာရည္၊ဟင္းရြက္ဆီ၊သံလြင္ဆီ၊ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နွမ္း၊ငရုတ္ေကာင္းမွဳန ္႔)တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၃။ျပီလွ်င္အေပၚမွ နွမ္း၊ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ အနည္းငယ္ ျဖဴးျပီ ဟင္းရံအျဖစ္ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
No comments:
Post a Comment