Tuesday, April 02, 2013

စြန္ပလြ ံသီး၏က်န္းမာေရးစြမ္းပကား

စြန္ပလြ ံသီး၏က်န္းမာေရးစြမ္းပကား


စြန္ပလြံသီးအေျခာက္ေရာ၊ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ စြန္ပလြံသီးမွာပါအာဟာရဓာတ္ အျပည့္ပါဝင္ပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးမွာ ကယ္လ္စီယမ္၊ပ႐ိုတင္း၊ ပိုတက္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ဗီတာမင္ေအ၊ ေဖာလိတ္နဲ႔ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္တို႔ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာပါတဲ့ ပိုတက္စီယမ္ထက္ စြန္ပလြံသီးမွာ ပိုမိုပါဝင္ ေနပါတယ္။အမွ်င္ဓာတ္၊ အဆီဓာတ္၊ ကိုလက္စထေရာနဲ႔ ဆိုဒီယမ္ေတြလည္း ပါဝင္ေနပါတယ္။ စြန္ပလြံသီ းေတြမွာဖရက္တို႔စ္၊ဂလူးကို႔စ္နဲ႔ ဆူးခ႐ို႕စ္စတဲ့ သၾကားဓာတ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ကို စြမ္းအင္ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။စြန္ပလြံသီးမွာ ၾကြက္သားလႈပ္ရွာ းမႈ၊ႏွလံုးၾကြက္သားေတြရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာ ေကာင္းမြန္မႈတို ႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့မရွိမျဖစ္ သတၱဳဓာတ္ ေတြ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။စြန္ပလြံသီးကို ပံုမွန္စားေပးတာက ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ လိုအပ္ေနတဲ့ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ ကို ရရွိေစၿပီး နာ့ဗ္ေၾကာစနစ္ကိုက်န္းမာေစကာ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈကို ဟန္ခ်က္ညီေအာင္ထိန္းေပးႏိုင္ပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးမွာ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္လည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ အ႐ိုးဖြံ႕ၿဖိဳးမႈကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး စြမ္းအင္တည္ေဆာက္မႈကို အားေကာင္းေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ဗီတာမင္ဘီအုပ္စုလို အေရးႀကီးတဲ့ ဗီတာမင္ေတြပါဝင္တာေၾကာင့္ ကူးစက္ပိုးေတြကိုတြန္းလွန္ႏိုင္ၿ ပီး ခႏၶာကိုယ္ကို က်န္းမာေရးေကာင္းေစပါတယ္။စြန္ပလြံသီးမွာ အသက္ရွင္သန္ေရးအတြက္အေရးပါတဲ့ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အစာေၾကညက္ေစၿပီး အူေတြကို က်န္းမာေရး ေကာင္းေစပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးကို ပံုမွန္စားတာက ေရာဂါပိုးမႊားေတြႀကီးထြားမႈမျဖစ္ေအာင္ တားဆီးေပးႏိုင္ၿပီး အူထဲမွာ အက်ဳိးျပဳဘက္တီးရီးယားေတြကို ရွင္သန္ေစပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးမွာ ဝမ္းသြားေစတဲ့ အာနိသင္ရွိတာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ေနသူေတြအတြက္ ေကာင္းက်ဳိးရွိပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးကို ႏြားႏို႔ပူပူထဲ ထည့္ေသာက္ရင္ ႏြားႏို႔ရဲ႕ အာဟာရတန္ဖိုးကို တိုးေစပါတယ္။ခ်ဳိျမတဲ့စြန္ပလြံသီးကို သၾကားအစားထိုးသံုးႏိုင္ပါတယ္။


No comments: