ိဒိန္ခ်ဥ္သည္ က်န္းမာေရးအတြက္ ထိပ္ဆံု းတြင္ ရွိေနေသာ စားဖြယ္ရာျဖစ္
ဒိန္ခ်ဥ္သည္ အရန္သင့္ စာသံုးႏုိင္ေသာ စားဖြယ္ရာမ်ားထဲမွ တစ္ခုျဖစ္ၿပီးမရွိမျဖစ္ အာဟာရမ်ားထဲမွ အံ့ဖြယ္ရာ အရင္းအျမစ္ျဖစ္ေၾကာင္းသိရသည္။ဒိန္ခ်ဥ္ကုိ ေန႔စဥ္စားသံုးျခ င္းျဖင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ ရရွိေသာ အက်ိဳးအာနိသင္မ်ားမွာ ႏြားႏို႔ေသာက္သံုးလုိျခင္း မရွိသူမ်ားအတြက္ဒိန္ခ်ဥ္သည္ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္ကုိျဖည့္တင္းေပးေသာ အစားအစာ ျဖစ္သည္။ ကယ္လ္ဆီယမ္သည္ ဒိန္ခ်ဥ္တြင္ ေတြ႕ရေသာ အာဟာရဓာတ္မ်ားထဲမွ တစ္ခုျဖစ္ၿပီးကယ္လ္ဆီယမ္က အ႐ိုးႏွင့္ သြားမ်ား က်န္းမာႀကံ႕ခိုင္ေရးအတြက္ အလြန္အေရးပါေသာ အခန္းက႑မွပါဝင္သည္။ဒိန္ခ်ဥ္သည္ အာဟာရႂကြယ္ဝေသာ အရင္းအျမစ္ျဖစ္ၿပီး ဒိန္ခ်ဥ္ထဲတြင္ ပ႐ိုတင္းအလွ်ံပယ္ပါရွိၿပီး ဒိန္ခ်ဥ္ကုိ ေန႔စဥ္စားသံုးျခင္းက ခႏၶာကုိယ္ တစ္သွ်ဴးမ်ားတည္ေဆာက္ျခင္းႏွင့္ ျပင္ဆင္ျခင္းအတြက္ မရွိမျဖစ္ အေရးပါေသာ အာဟာရဓာတ္ ျဖစ္သည္။ အလားတူပင္ဒိန္ခ်ဥ္ထဲတြင္ပုိတက္ဆီယမ္သတၳဳ ဓာတ္ပါရွိၿပီ း ပုိတက္ဆီယမ္ကေသြးထဲရွိ ဆုိဒီယမ္ပမာဏကုိ ခ်ိန္ညႇိေပးေၾကာင္း သိရသည္။ဒိန္ခ်ဥ္တြင္ ေနာက္ထပ္ေတြ႕ရွိ ရသည့္ အာဟာရဓာတ္မ်ားမွာဗီတာမင္ ဘီ2 ႏွင့္ ဗီတာမင္ဘီ 12 တုိ႔ ျဖစ္သည္။ဒိန္ခ်ဥ္သည္ ကိုလက္စထေရာကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သည္ဟု သိရသည္။အလားတူပင္ ဒိန္ခ်ဥ္က ကိုယ္ခံအားစနစ္ကုိျမႇင့္တင္ေပးသကဲ့သို႔ ဓာတ္မတည့္မႈ ေရာဂါလကၡဏာမ်ားကုိေလွ်ာ့ခ်ေပးေၾကာင္း သိရသည္။ထို႔ျပင္ ဒိန္ခ်ဥ္သည္ အစာအိမ္ႏွင့္ သက္ဆုိင္ေသာ ေရာဂါမ်ား သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစေရးကုိလည္းအေထာက္အကူျပဳသကဲ သို႔ ခႏၶာကိုယ္ အေရျပားအာဟာရဓာတ္ႂကြယ္ဝကာ ေခ်ာ့ေမြ႕ေစေရးအတြက္ အထူးပင္ အေထာက္အကူျပဳေၾကာင္း သိရသည္။
credit to Health Articles Timeline Photos ·
No comments:
Post a Comment